آخرین اخبار
کد مطلب: 80653
رئيس کميته صيانت از آب چهارمحال و بختياري:
فاجعه بزرگ انساني در کمين مردم چهارمحال وبختياري/ تونل گلاب 45 هزار حاشيه‌نشين زاينده‎رود را آواره مي‎کند
تاریخ انتشار : 1393/06/21 14:56:04
نمایش : 1435
دو پروژه انتقال آب گلاب 2 و بهشت‎آباد نمونه بارز لابي قدرت استان اصفهان بوده که با تکميل اين دو پروژه يک فاجعه بزرگ انساني در چهارمحال و بختياري رخ مي‎دهد و آن زمان مسئولان استان اصفهان بايد پاسخگوي تبعات آن باشند.
به گزارش سلام لردگان ، حجت‌الاسلام اميرقلي جعفري در جمع خبرنگاران با اشاره به مسئله آب اين استان اظهار کرد: بنده از قول مردم و مسئولان استان اعلام مي‎کنم که کسي مخالف با انتقال آب از اين استان نيست چراکه آب جزو انفال و متعلق به همه است.

وي افزود: مردم اين استان در طول تاريخ همواره سخاوتمندانه به استان‌هاي همجوار آبرساني کرده‌اند و منشا دو رود کارون و زاينده‌رود که از اين استان است، به ساير مناطق کشور حيات و آباداني بخشيده است.

جعفري تصريح کرد: اما در سال‌هاي اخير به سبب تغيير بارش‌ها از برف به باران و هفت سال خشکسالي پي در پي شاهد کاهش منابع آبي هستيم به نحوي که از يک سو منابع آبي به نصف رسيده اما تقاضا براي آن چند برابر شده و اين عدم توازن بين منابع موجود و تقاضاها، مشکلات بسياري را ايجاد کرده است.

رئيس کميته صيانت از آب چهارمحال و بختياري با بيان اينکه 50 سال است که مديريت سد زاينده‌رود به دست مسئولان استان اصفهان است، گفت: مديريت اين سد هيچگاه به دست مسئولان استان ما نبوده و اکنون اگر آبي در زاينده‌رود نيست بايد چرايي آن را از مسئولان اصفهاني پرسيد.

جعفري، ارائه آمار و اطلاعات نادرست به مردم را از مهمترين عوامل ايجاد بحران در مسئله آب دانست و افزود: ارائه اطلاعات غلط به مردم استان اصفهان و مسئولان رده بالاي نظام  سبب شده تا جو رواني منفي عليه چهارمحال و بختياري شکل بگيرد و مردم استان‌هاي همجوار اين استان را مسبب خشکي زاينده‎رود بدانند.

وي خاطرنشان کرد: اين در حالي است که ما تمام تلاش خود را مي‌کنيم تا با ارائه آمار و اطلاعات درست و دقيق اذهان مردم را نسبت به اين موضوع آگاه و از ايجاد اختلاف و شکاف بين مردم جلوگيري کنيم.

جعفري با اشاره به دلايل چند برابر شدن تقاضاي آب در استان اصفهان در سال‌هاي اخير، اظهار کرد: صنعتي شدن تند و پرشتاب و توسعه فضاي سبز و کشاورزي اين استان نيازمند آب بسياري است و چون با منابع آب موجود همخواني ندارد سبب شده اين استان با بحران آب روبرو شود.

وي بر ضرورت اصلاح روش‌هاي آبياري کشاورزي در استان اصفهان تاکيد کرد و گفت: نه تنها در حوزه کشاورزي بايد روش‌ها اصلاح شود بلکه در حوزه صنعت نيز بايد با ارائه راهکارهايي علمي و منطقي از هدر رفت آب و مصرف بيش از اندازه آن جلوگيري به عمل آورند.

رئيس کميته صيانت از آب چهارمحال و بختياري ادامه داد: اين در حالي است که استان همجوار به جاي اصلاح روش‌ها، به طرح‌هاي غيرمنطقي و ظالمانه انتقال آب از استان ما روي آورده است.

جعفري تصريح کرد: حفر تونل 65 کيلومتري بهشت‎آباد به عمق 300 متري که با عبور از شهرستان‌هاي اردل، کيار و شهرکرد به استان اصفهان وارد مي‎شود، يکي از اين طرح‌هاي ظالمانه است که نزديک به 70 درصد جمعيت استان را تحت‌الشعاع خود قرار مي‌دهد.

وي با بيان اينکه اين طرح هم اکنون تعطيل شده است، اظهار کرد: سه نهاد مرکز پژوهش‌هاي مجلس، محيط زيست و سازمان بازرسي کل کشور بر اين طرح ايرادات و اشکالاتي وارد کردند و برهمين اساس روند اجرايي اين طرح تعطيل و مصوب شده تا آب از طريق لوله و از روي زمين انتقال داده شود اما مسئولان اصفهاني تلاش دارند اين مصوبه را لغو کنند.

جعفري، تونل گلاب را ديگر طرح ظالمانه انتقال آب برشمرد و گفت: بيش از 70 درصد اين طرح اجرا شده و در صورت تکميل آن شاهد فجايع بسياري در اين منطقه خواهيم بود.

وي، آوارگي 45 هزار نفر در حاشيه زاينده‎رود، تبديل زاينده‎رود به زباله‌دان، مشکلات حاد زيست محيطي و مشکلات امنيتي را از مهمترين پيامدهاي اجراي طرح تونل گلاب 2 برشمرد.

رئيس کميته صيانت از آب چهارمحال و بختياري با بيان اينکه اين دو پروژه انتقال آب، نمونه بارز لابي قدرت استان همجوار هستند، تصريح کرد: اين دو پروژه نبايد کامل شود چراکه يک فاجعه بزرگ انساني در چهارمحال و بختياري رخ مي‎دهد و آن زمان مسئولان استان اصفهان بايد پاسخگوي تبعات آن باشند.

انتهاي پيام/
منبع جهانبين‌نيوز
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس